Путеводитель на рынке рекрутинговых услуг
Сервисы
Справочники
Сотрудничество
Подписка на рассылку


 РЕЙТИНГИ
Швейцарський IMD очолив рейтинг світових бізнес-шкіл

International Institute for Management Development (IMD) очолив рейтинг найкращих світових бізнес-шкіл за версією Economist Intelligence Unit. Це вперше, коли швейцарська бізнес-школа очолила щорічний рейтинг. І, на що також варто звернути увагу — американські школи, які завжди посідали перші позиції, відступили аж до третього місця. IMD, зайнявши перше місце, відібрала його у першого номера минулорічного рейтингу Chicago Graduate School of Business (яка, в свою чергу, зайняла третю позицію). Іспанська бізнес-школа IESE зайняла друге місце, а Stanford та Dartmouth College's Tuck School of Business замикають п'ятірку найкращих бізнес-шкіл у світі.

Найвищу позицію, яку вдалося відвоювати азійським бізнес-школам, зайняв Hong Kong University of Science and Technology. Йому не вистачило лише одної сходинки, щоб потрапити до десятки найкращих і він зупинився на 11-тій позиції.

Сам же рейтинг найкращих світових бізнес-шкіл за версією Economist Intelligence Unit виглядає так:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMD — одна із найбільш міжнародних бізнес-шкіл у світі. 97% її студентів прибувають на навчання із інших країн. А майже половина з них — з-поза меж Європи. Втім, своє перше місце школа зуміла зайняти насамперед завдяки успішному працевлаштуванню випускників після її закінчення. Студенти IMD відразу після випуску можуть розраховувати на базову зарплатню в районі $130 000 на рік (порівняно із середньою базовою, яку вони отримували до університету — $79 000).

Цей рік виявився по-справжньому знаковим для більшості МВА-програм, а середні зарплати студентів сягнули свого найвищого значення. Так, випускники Columbia Business School у Нью-Йорку досягнули середньої зарплатні $107 000, а випускники London Business School — $120 000. Але, зважаючи на економічну та банківську кризу, яка сьогодні поширюється світом, можна очікувати, що надалі рівні зарплат випускників МВА будуть скорочуватися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Источник: Economist.com